Gör som holländarna och beställ en portion Bitterballen!
Denna köttiga och krämiga friterade boll är något av en nationalrätt i Holland och smakar utsökt tillsammas med dipp bestående av Majonnäs, senap eller Curryketchup. Eller varför inte göra som många andra holländare och blanda dipparna för en extravagant smak!
Rekommenderas även som lunch eller middag tillsammans med pommes.Namnet Bitterballen kommer från ett gammalt Nederländskt Gin "Bitters" som det brukade serveras med. Nu är det ölen som gäller men bollarna passar även bra med läsk eller din favoritdryck!
Bitterballen, en holländsk delikatess, friterad med kärlek!
Eetsmakelijk!
Förvaring:
Förvaringstemperatur minst –18 ° C. Frys inte efter upptining. Efter upptining kan de förvaras i max 48 timmar i kylskåpet vid högst 4 ° C. Dra inte isär bollarna om de eventuellt har fastnat i varandra före avfrostning.
Tillagning:
För bästa resultat: Friteras i frityrolja i 180 ° C.
Tinade: 3 minuter
Frysta: 4 minuter
Överskrid inte rekommenderad temperatur och tillagningstid.
Ingredienser
Vatten, vetemjöl, 14% kokt nötkött, vegetabiliska oljor (palm, raps), 3% smör (innehåller mjölk), oxbuljong, grönsaker (lök, sojabönor, tomatpuré, morot, purjolök, vitlök), salt, gelatin (nötkött), smaksättare (innehåller soja), lupinmjöl, jästextrakt, vetestärkelse, jäst, förtjockningsmedel (guargummi, E466), emulgeringsmedel (E450, E451), örter och kryddor, maltodextrin, bränt socker.
Produceras i en fabrik som också bearbetar jordnötter.
Näringsvärde per 100g
Energi 726 kJ (173 kcal)
Fett 8,1 g
- varav mättat 4,0 g
Kolhydrater 15,5 g
- varav sockerarter 0,7 g
Proteiner 9,2 g
Salt 1,3 g
Lådans innehåll: 12 stycken, 30 gram vardera.Serveringsförslag: 4-6st per portion separat med dipp.
Dipp består av Majonnäs, Senap (ej stark) ellerCurry Ketchup. Kan även serveras med alla 3i små skålar. Passar till Läsk eller Öl.