Anses av många vara det ideala hamburgerbrödet. Texturen är härligt elastiskt. Och med andra bröd blir de väldigt torra när de ligger framme medan vårt håller sig snyggt och fuktigt. Det är tack vare potatisstärkelsen, som absorberar mer vatten än vetestärkelse och hjälper till att behålla det, och därmed håller brödet färska längre. Brödet är mjukt utan att sötman tar över som en brioche, och utan någon som helst äggsmak. Eftersom brödet har ett högt proteinvärde så håller det väldigt bra fryst.
Tina alltid brödet i oöppnad påse, då håller sig brödet betydligt bättre och efter några dagar så får du ett perfekt mjukt bröd med mjuk topp.
Pensla/doppa botten på brödet med ett tunt lager smör så det täcker hela. Slå ihop bröden så locket får ta till sig lite av smöret, lägg sedan bröden i brödrosten. Du får en härlig färg och smöret gör sig väldigt bra med brödet.
Ingredienser
Vetemjöl, vatten, socker, jäst, rapsolja, potatisflingor 2%, mjölkpulver, ägg 1%, salt, vetegluten, ägg 0,5%, vegetabiliskt protein (ÄRTOR), emulgeringsmedel E481 stabiliseringsmedel E170 , surhetsreglerandemedel E341, enzymer, antioxidantionsmedel E300, gurkmeja.
Näringsvärde